ANBI

Geld dat goed doet

Wij zijn trots op onze toonaangevende transparantie. In het kader van de ANBI-status publiceren we graag de beleidsverklaring en het financiële jaaroverzicht van onze stichting.

We hebben ons best gedaan om deze informatie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wil je meer specifieke of gedetailleerde informatie? We beantwoorden je vragen graag!

Download hier ons beleidsplan:

In 2022 had Stichting reLeaf twee soorten inkomsten: donaties van particulieren en bedrijven, en financiële steun van verschillende fondsen die boomplantprojecten ondersteunen. Van deze inkomsten heeft Stichting reLeaf 1.388 inheemse bomen in Nederland planten tijdens het plantseizoen 2022 – 2023.

Jouw geld laat bomen groeien!

Via de Doneer-knop zie je onze kunstwerken. In ruil voor jouw donatie krijg je één van deze handgemaakte linosnede prenten als dank. Op deze manier financieren wij ons project.

Maak je liever rechtstreeks een bedrag over? Dat kan via onderstaande bankrekening:

  • RSIN: 863382794
  • KVK: 84809450
  • Bankrekening: NL73 RABO 0189 3732 96 t.n.v. Stichting reLeaf 

Tip: volg ons op Instagram @stichtingreleaf, dan zie je meteen wat we met jouw donatie doen!

Je kunt op meerdere manieren financieel bijdragen aan Stichting reLeaf. Het meest eenvoudig is een donatie van €10 of meer in ruil voor één van onze kunstwerken. Via Instagram houden we je op de hoogte hoeveel bomen we planten met alle donaties. Je kunt zelfs aanwezig zijn en helpen tijdens een boomplant-dag, maar dat hoeft natuurlijk niet. De besteding van onze inkomsten staat ook in ons jaarlijks beleidsplan/jaarverslag.

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen Stichting reLeaf als goed doel voor een schenking. Sommige schenken geld aan Stichting reLeaf tijdens Kerst en Oud en Nieuw. Andere kiezen voor een (maandelijkse) donatie op hun moment van keuze. Stichting reLeaf kan samen met jouw bedrijf een bomen-plantdag organiseren. Zo raken je collega’s nog meer betrokken bij het goede doel waaraan je geld wilt geven. 

Het is ook mogelijk om de wereld wat duurzamer achter te laten na je overlijden. In dat geval neem je een legaat op in je testament, met Stichting reLeaf als begunstigde. Wij hopen snel de ANBI-status te krijgen. Dan weet je zeker dat je geld straks goed terecht komt. En dat je met het bomen-planten door Stichting reLeaf écht bijdraagt aan een betere, schonere wereld voor je nabestaanden.

Winkelwagen
Scroll naar boven